Гад – Берое

Зимна купа 2022 – пети кръг

Петият кръг се оказа дербито в групата. Ние като втори във временното класиране срещу първите, които нямаха загубена точка до момента. Ние, въпреките, че бяхме с една загуба, при победа щяхме да завършим първи заради правилото да се гледа директния двубой. Така се оказа, че последната среща е с голям заряд.

Още в самото начало темпото подсказа, че срещата ще е с много скорост, издръжливост и честа смяна на играчите, за да се подържа ритъма. Играта беше много равностойна, но в края на първото полувреме губехме с два гола, най- вече защото вратарят им спаси всички положения. Не съм сигурен дали не е професионален състезател, но създадохме повече голови положения от тях, а губехме в резултата.

Второто полувреме вдигнахме темпото, трябваше да наваксваме изоставането. Бяхме обсадили вратата им и като че би всеки момент щяхме да отбележим, когато се случи немислимото. При един удар от централният ни нападател Виктор, играч на Берое му подложи с петата си и му счупи крака. Беше жестоко, ужасно, тъпо и … нямам думи. След един час Виктор беше приет в болница, на другият ден му направиха операция и връщането му в игра, ако има въобще такова, ще е след една година.

Мачът беше прекратен, последствия за отбора на Берое нямаше, макар че за мен това е червен картон, ние отказахме да продължим и така временният резултат беше записан като окончателен. След загубата на миналогодишният носител на купата се оказа, че завършваме втори в групата и ще играем осмина- финал срещу отбора на Симитли.

Надявам се, че ще покажем достойна игра!