Гад – 73 Reunited

Зимна купа 2022 – четвърти кръг

В четвъртият кръг трябваше да играем с отбора на 73 Reunited, които са водачи в трета лига и са много силни и като единици. Преди тази среща и двата отбора имахме еднакъв точков актив и реални шансове да се класираме в тройката при победа. Загубилият на- вероятно щеше да остане на четвърто място защото отборът на ЦСКА, който имаше същите точки като нас трябваше да играе срещу ОЧЗ, записал три загуби до сега, което щеше да ги постави в най- изгодна позиция за второто място. И двата отбора осъзнаваха важността на срещата, и бяха докарали доста играчи,  които да позволят бърза игра със чести смени.

Срещата започна с леко разузнаване, но съвсем скоро зарядът си каза думата и темпото се вдигна много. Следваха атаки и комбинации и към двете врати, но добрата игра в защита не позволяваше отбелязването на гол. Към срадата на първото полувреме, добра наша атака позволи на редовният ни голмайстор – Жоро – да отбележи поредното си попадение. Поведохме с един на нула, а темпото се вдигна толкова много, че се налагаше на всеки 10 минути да се вкарва нова шестица. За наш късмет, за тази среща бяха дошли трима от халфовете ни – Сашо, Ради и Марчо, като това ни позволяваше винаги да имаме поне по един на терена, макар че, Марчо така и не влезе.

Може би седем минути преди края на първото полувреме, удар от центъра хвана неподготвен вратаря ни, попречи му и слънцето, като това беше изравнителният гол в тази среща. Резултат на полувремето: 1 : 1

Въпреки характера на двубоя, въпреки високото темпо, въпреки непрестанно говорещият и то на висок тон вратар на противника ни, атмосферата се запазваше по- скоро уважителна от колкото враждебна. Дори при една ситуация, в която нападателят ни Виктор в стремежа си да попречи на един от техните играчи направи подсичащ шпагат и го свали лошо на терена, макар и не нарочно, получавайки заслужен жълт картон, всичко се размина с две- три реплики вместо скандал, както в повечето срещи на Спортна София, за което им благодаря на момчетата от 73 Reunited.

Второто полувреме започна по същият начин, както завърши първото, непрестанни атаки към двете врати, много натиск към халфовете и на двата отбора. За наш късмет, настойчивостта ни се отплати и с помощта на пазителят на отбора на Гад, както и след хубаво изиграно положение между Веско и Виктор, последният отбеляза вторият гол за нас оказал се впоследствие и победен. До края срещата остана интензивна на ниво, което рядко се вижда, имаше удар в горната греда на нашата врата, а за наш късмет топката тупна пред гол линията, както и едно спасяване от защитник, но това беше всико създадено като реална опасност пред двете врати. В крайна сметка взехме победата, и с 9 точки сме на второто място за сега, тъй като отборът миналогодишен носител на купата най- неочаквано загуби от отбора на ОЧЗ. Така, преди изиграването на последния кръг, всичко е възможно. Ние ще се срещнем с водача във временното класиране, който не е загубил точка до сега, като при наша победа ще завършим на първо място. Равенство пък ни дава сигурно второ място, а загуба и победа на ЦСКА в другата среща ще ни прати на трето. При победа пък на 73 Reunited над ЦСКА, дори и да загубим от Берое пак ще сме втори. Най- големият плюс на тази победа обаче е класирането ни за елиминациите. Следващата седмица ще играем на големия терен.

Благодаря Ви, Гадчета! Желая Ви успех!