Гад – ОЧЗ

Зимна купа 2022 – първи кръг

Дойде времето за първата среща на отбора на Гад в настоящото издания на зимната купа – „Зимна купа 2022“. Както най- вероятно сте видяли, отборът ни попадна в най- трудната група и не се очертава лесна среща.

Още първият двубой ни изправя срещу отбора на ОЧЗ, един от най- прогресиралите в последната година тимове, в който пристигнаха и много нови попълнения. Двубоят се изигра в Неделя от 16:00  на ВИА Спорт. Още от първият момент, в който видяхме дошлите от тяхна страна, разбираме, че приемат турнира сериозно и ще искат да се представят добре. Освен, че присъстват най- силните им единици са взели и като подкрепа водещата фигура от отбора на Олимпик Ракия.

От наша страна, липсват халфовете. Единствено Марчо е на линия, но няма кой да го замести в средата, когато се умори. Това предвещава и трудна среща за Гадчетата. Така и се получава още в началото. Играем дезеорентирано, на моменти направо хаотично, но някак си успяваме да се справим с набезите им. Атаките им са опасни, но успяваме да ги спрем преди да достигнат до удар, а в редките случаи, когато успяват да нанесат такъв Крум се справя блестящо. Само че, не може да играеш през цялото време така и да се надяваш на късмет. При една от атаките им, не успяваме да отиграем добре една топка и резултата е променен. Един на нула за ОЧЗ. Правим смени, Марчо, който беше отвън влиза в игра, но не успяваме да се нагодим все още. Не добрата ни игра продължава през цялото първо полувреме.

Второто започваме при същият резултат, правим по чести смени, играта ни започва да се подобрява, но все още не достатъчно, че да отбележим. Всичко продължава до момента, в който на терена излиза позабравения до една колона Веселин. Веско от началото на срещата не заявява категорично кога ще влиза в игра, застава на разстояние от основната група и е облечен с нормални дрехи. Изглежда като обикновен зрител. Аз съм застанал до него, в качеството си на истински зрител, без намерение да участвам и ми прави впечатление, че никой от нашите не го забелязва улисани в играта. Обръщам се към Марчо и Стъни с въпрос дали смятат да го използват и те остават като гръмнати. Следва светкавично събличане на неспортните дрехи, поява в игра, блестящи прояви, отбелязване на изравнителен гол, участие при тъч, в който заради присъствието му техен играч отклонява топката с глава и отбелязва автогол Играта ни се променя и вече ние ставаме водещите като създадени положения и като резултат. Седем минути преди края, блестящ пас от Мариян към Жоро позволява на последния да отбележи третият ни гол в срещата. Играем добре, не им позволяваме опасности, уморените искат смяна, въобще, срещата се развива добре за нас в нейния край. В продължението свирят фаул срещу нас. Крум слага само двама на стената смятайки, че левият крак на водещият им играч не е достатъчно силен. Следва удар, който вратарят ни даже не успява да забележи. Резултатът вече е 3 : 2, но за нещо повече няма време и съдията дава край на срещата.

Ето и състоянието в групата ни след първата среща:

А това това са предстоящите срещи от втория кръг в групата ни:

А ето и някои моменти: