Гад – Хардуер

Преди кръга!

Срещата с Хардуер се явяваше трета за отбора ни след разделянето на потоците. В първите две постигнахме едно равенство и една загуба. Не бяхме постигали победа от няколко срещи насам и това започваше да влия негативно на отбора. Очертаваше се не само трудна среща, но и с много липсващи играчи. И най- важното, треньорът ни също отсъстваше.

В тази обстановка, воденето на срещата беше поверено на Росен, както и цялостната организация на срещата преди, по време и след нея. Това щеше да бъде първият му път, в който ръководи отбора.

Първата му задача към Гадчетата беше да се появят половин час по- рано на тренировка, за да могат да загреят и да разберат указанията. Естествено, това се оказа и първата пречка пред него, не само заради липсата на всички играчи в уречения час, но и неговата самата. Десет минути преди началото всички са налице, без Ради, който винаги закъснява, и получават необходимите наставления.

Хардуер предизвикват фурор в тазгодишното издание на Форумната Лига, което не е присъщо за този отбор. В моментът, в който се появяват разбираме защо. Имат цял отбор нови играчи, които си личи, че са тренирали футбол. Вратарят им също е нов и доста гръмогласен призоваващ към преса и мачкане. 🙂

Първо полувреме!

Още в самото начало, Хардуер демонстрират нарасналото си самочувствие и се опитват да ни пресират при изнасянето на топката от вратата. В първите минути, това дава очаквания от тях резултат и допускаме известна суматоха  в действията си. Въпреки това, още в третата минута си създаваме положение, което можеше да доведе до гол. Томи минава с финт между двама, които го спъват. Изпълнението на фаула е настрани към Петър, който подава на Яни в наказателното. Яни спира, обръща и нанася удар, който е спасен по някакъв начин. Отлично положение за откриване на резултата.

Буквално секунди по- късно, пресирайки ни от дясно, топката е върната до Краси, който изчаква противниковия състезател да го доближи и подава към вратаря ни, но твърде леко. Иван успява да избие топката, но буквално стотни от секундата не позволяват да се стигне до огромни неприятности. В случая пасът към вратаря ни закъсня.

Събитията започват да следват едно след друго. Почти веднага след тази опасност пред нашата врата, открадваме топката от нападащия противник и Люси, успявайки да излъже прекият си пазач се устремява към вратата, леко в ляво от нея. Вече в наказателното поле, нанася удар в далечния ъгъл, но вратарят успява да избие.

В осмата минута, след едно центриране от фаул, топката намира непокрит техен състезател на точката за дузпа, но ударът му излиза в аут. Положението беше подценено от нас и можеше да доведе до проблеми. Следват няколко минути, в които играта се води в центъра на терена без опасности за вратарите. В тринадесетата минута, Росен успява да запази една топка в близост до наказателното поле и да си отвори място за изстрел, но не успява да придаде сила и опасността за Хардуер отминава. Буквално в следващата атака от дясната ни страна, двама защитници увисват, а Краси, който е застанал в центъра не успява да покрие нахлуващия нападател. Само прецизната намеса на Иван предотвратява проблемите.

В 14- тата минута се случва неприятен инцидент. Атака на Хардуер, отново от дясно и борба за топката между нападателя и защитника ни завършва с удар в главата на нападателя, който в невъзможността се да се спре, получава рана от железен кол на оградата. Няколко минути са нужни, за да се овладее кръвта, след което нападателят бива заменен.

До 21- та минута не се случва нищо интересно. Борбата е страхотна, но всичко спира някъде пред двете наказателни полета. И двете защити си вършат чудесно задачите. В 21- та минута, Росен предприема солова акция от центъра на терена, преодолява трима противникови състезатели, успява да преодолее и четвъртия, но топката изостава с малко от крака му и той не успява да я нагласи за удар.

Две минути по- късно организираме хубава контра, при която Росен опитва да подаде към Люси, но защитник пресича паса, топката се връща отново в Росен, който трябва само да я подаде отново на свободният пред вратата Люси, защото се е открил хубав коридор. Росен решава да стреля, но ударът не е достатъчно силен и насочен ставайки лесна за хващане от вратаря. Не виждайки свободен играч около себе си, той я хвърля силно напред, топката е избита от защитата ни, попада в наш играч, следва разиграване, при което топката излиза в ъглов удар. Митето застава да изпълни, вижда непокритият Томи, следва много точно изпълнено центриране и резултатът е открит. И двамата печелят само добри думи за комбинацията. Хитри са, какво да ги правиш…

Веднага след изпълнението на център от Хардуер успяваме да вземем топката и да организираме страхотна атака от дясно. Митето пробива по крилото, връща леко назад към Росен, в това време Томи е от лявата страна, но Люската също е там и връхлита върху топката. Росен не успява да бие, успява някак си да я удържи и да я подаде към влизащия в наказателното поле Митко, но пасът се получава по- остър от необходимото и атаката си отива. Много добра атака, много добра възможност за втори гол.

В следващата атака, играч на Хардуер успява да стигне до позиция за удар, но намесата на Стъни предотвратява опасността. Следва ъглов удар и същият играч успява да отклони топката с глава, но не уцелва вратата. Малко по- късно, капитанът ни получава, поне според мен, странен жълт картон. Той и противников играч скачат за топката, получава се сблъсък и … фаул и жълт картон за Стъни. Това се случва в 26.33 минута на записа.

В двадесет и осмата минута, се случва най- чистата ситуация за гол в срещата до този момент за отбора на Хардуер. Отбита топка с глава попада на крака на нападател на противника ни, който елиминира съпротивата на защитника ни, напредва по лявото ни крило и отправя удар към далечната греда. За наш късмет, топката не уцелва вратата. Положение, дошло от нищото и плод на наша грешка.

В двадесет и деветата минута от срещата, Росен успява да открадне топка в центъра на терена, след което излъгва прекия си пазач, които се опитва да го фаулира. Росен продължава с топката към ъгъла на наказателното поле, а до него тича същият този играч. В невъзможността си да му вземе топката, го блъска, карайки го да загуби равновесие. Съдията, обаче, не отсъжда фаул нито за първото нарушение, нито за второто. Получава се контраатака, при която техен нападател нахлува в полето ни от левия ни фланг, но пада заедно с Пепи. Отсъдена е дузпа. Дали е правилна не може да се каже по записа, защото ако има нарушение то остава извън полезрението на камерата. По- големият проблем в ситуацията идва от не отсъденото нарушение в предишната ситуация. Дузпата е реализирана, резултатът е изравнен.

В тридесет и четвъртата минута изпускаме нападател в наказателното ни поле, който успява да се завърти и да нанесе удар към вратата ни, но Иван е на мястото си и улавя сигурно топката. В тридесет и шестата минута се случва нещо, което рядко може да се види. Пепи, който е в нашата половина, вижда Росен в наказателното поле на противника и му пуска страхотен пас минал точно над главата на последния в защитата им. Роската овладява топката с коляно, извърта се и отправя удар към вратата. Единствено късметът спасява Хардуер от второ попадение. Вратарят е уцелен, не е спасяване от негова страна. Следва разбъркване, центриране отново към Росен, който е бутнат в гърба от защитник, но отново не прозвучава сигнал. Това е и последното положение за първото полувреме.

Второ полувреме!

Няколкото минути почивка изминават бързо и ето, че отново започва битката. Още в самото начало допускаме грешка в разиграването, но противника не съумява да се възползва. Малко по- късно получаваме право да изпълним фаул. Топката е разиграна, но я губим, при което по дясното ни крило техен нападател нахлува и остава почти сам срещу вратаря ни, макар и под ъгъл. Иван се проявява за пореден път и спасява вратата. Не добре построената ни защита води до този момент. Отбитата топка излиза в ъглов удар, след изпълнението на който, същият играч намира начин да стреля опасно през няколко играча, но Иван отново е на мястото си и топката е успокоена в ръцете му.

Следват няколко минути, в които двата отбора се борят за надмощие с променлив успех, но до голова ситуация не се стига. В 4- тата минута след началото, Ради пробва далечен шут, който неочаквано се превръща във възможност след като вратаря изпуска топката, а Томи е застанал до него, но не успява да я достигне. Много добра възможност за нас. Следва изпълнение на тъч, висока топка, борба, топката отново полита нагоре и Росен се извисява над всички опитвайки се да подаде към Томи застанал на другия край на вратата. Техен защитник пресича паса и предотвратява положението.

 В ответната атака, съдията отсъжда нарушение малко след центъра в тяхна полза. Следва меко центриране на точката на дузпата, Иван излиза, но не успява да се намеси и след удар с глава на техен играч топката каца върху горната греда и се връща обратно във вратарското поле, където друг играч на Хардуер отправя удар също с глава към вече опразнената врата, но не успява да я уцели. Разминаваме се с попадение, но заради късмет.

Този момент очевидно въодушевява играчите на противника ни и те започват да нападат с повече сили. След няколко момента на хаотично чистене от наша страна, балонна топка попада между двамата крайни защитника на Хардуер, единият се забавя с отиграването и Росен успява да я открадне. Напредва по дясното крило, вижда Люси на задната греда и му подава точен пас. Вратарят на Хардуер се мята и успява да пресече паса, а с това и опасността.

В единадесетата минута на срещата се получават няколко разбърквания в средата на терена, от където най- съобразителен излиза Росен. Напредва към тяхната врата, подава в ляво от себе си на Митето. Той има идеален пас към Люси, който е свободен на лявото крило, но вижда Томи застанал във вратарското поле и решава да рискува. Пасът минава, Томи овладява, обръща се към вратата като дърпа топката настрани, за да не я отбие защитника и стреля. Този път вратаря на Хардуер не успява да се намеси и резултатът е променен. Два на един за нас. Изпълнението на Томи е от класа. Защитникът не можа да окаже никаква съпротива, толкова беше изненадващ удара на нападателя.

Секунди след гола изпускаме едно вертикално подаване през центъра, което извежда очи в очи техен нападател с вратаря ни, но Иван е по- бърз и стига пръв до топката. Подценихме ситуацията. Вратарят ни не успява да я задържи в ръцете си и се налага Пепи да изчисти напред. Не го прави добре, играч на Хардуер овладява, подава настрани и следва изстрел, който Иван избива с много труд в гредата. Следва тъч, който отново за малко да доведе до големи неприятности, защото двама техни играчи са оставени сами пред вратата ни. Разминаваме се с неприятностите, защото не успяват да нанесат удар.

В петдесет и деветата минута получаваме правото да изпълним фаул. Росен застава зад топката и изпълнява много добре насочен удар, но вратарят им успява да отбие в ъглов удар. При изпълнението му, отново Росен се оказва на уникална позиция за гол, но защитник го рита в крака и топката излиза над опразнената врата. Ситуацията се разиграва на два метра от гол линията. Съдията не показва заинтересованост към ситуацията и я спира само заради болките, които изпитва играчът ни.

В двадесетата минута от второто полувреме се случва нещо направо невероятно. След изпълнение на ъглов удар топката се удря в земята на границата на малкото вратарско поле, точно пред дясната ни греда, отскача и попада на главата на техен нападател. Разстоянието до вратата е не повече от три метра. Пред него няма никого освен отиващия наляво Иван. Цялата дясна половина на вратата ни зее празна. Следва силен и добре насочен удар именно натам. Изведнъж, с върхът на пръстите си, с необяснимо бърза реакция, вратарят ни, Иван, успява да избие топката. Никой не може да повярва, но е факт. Трудно е да се обясни реакцията му. Изумително!

Следват минути, в които отборът на Хардуер се мъчи с всички сили да се добере до изравняване, но Гадчетата играят добре и не позволяват опасности. В двадесет и четвъртата минута много добро центриране от страна на Пепи към връхлитащия Люси не е оползотворено заради защитника, който тича до него успявайки да изчисти топката в ъглов удар. След изпълнението му, топката е избита напред, върната с глава отново във вратарското поле, където от непосредствена близост Яни нанася удар с глава. Макар и не толкова чисто, положението е подобно на това пред нашата врата, когато Иван ни спаси чрез реакцията си. И в тази ситуация, подобно на другата, гол не е отбелязан. Топката среща горната греда. Много добро положение за гол.

Една минута по- късно, при изпълнение на фаул от Митето, топката се завъртва над вратаря, но отново удря горната греда. Следва тяхна атака, центриране, което Иван улавя, вижда Томи, които е зад цялата защита на Хардуер и му подава отличен пас с ръка. Томи овладява, излъгва защитник, който вече се е върнал и подава в коридор на Росен като го извежда фронтално срещу вратата. До Росен тича защитник, двамата влизат във вратарското поле, Роската се опитва да прекара топката между краката на вратаря, но той успява да я спаси. Отново много- добро положение за гол.

Пет минути преди края, след настъпил хаос във вратарското ни поле, топката попада в техен нападател на добра позиция, но не успява да я овладее добре и защитата ни се справя. Три минути по- късно хубаво разиграване завършва с подаване с глава на Росен към Томи, той я овладява на гърди и без да позволява на топката да падне на земята нанася удар, но не уцелва вратата. Следва изпълнение на аут, при което подаването е неточно и попада в нас. Организираме атака с тримата ни нападатели, но Росен стреля през защитник и топката е избита. Това е и последната опасност пред някоя от двете врати. Минута по- късно съдията дава край на срещата. Успяваме да вземем трите точки. Благодаря!

Статистика от срещата

Видео от срещата