Гад – Олимпик Ракия

 

Преди срещата!

Третата ни среща от сезон 2021 – 2020, която беше и първа за пишещия тези редове наблюдавана пряко, както и първата ни среща за новия сезон, която щеше да бъде записана от камерата, претърпяла редица ремонти. Съперникът ни е добре познат, момчетата от Олимпик Ракия, които завършиха първи миналия сезон в нашата предварителна група, които ни класираха втори в онзи незабравим сезон, като изиграха честно срещата си срещу конкурента ни, макар и да се бяха класирали на първо място, а конкретната среща да нямаше значение за тях. Въобще, изпитваме приятелски чувства към тях, но винаги сме искали да ги победим, а това става трудно. Много добър и сработен отбор.

Първо полувреме!

Преди началото на срещата впечатляваме съперника, зрителите и околната природа с масовото си присъствие. Голям брой Гадчета са дошли, за да помогнат да направим добър мач. Настроението е добро, съставът също, време е за футбол! 

В същото време, на съседния терен играе отборът на Легендите, част от който са и не малък брой Гадчета. Това ме нервира, защото трябва да разделя отбора на две, но в името на играта, световния мир и куп други неща го правя.

Съставът е определен от треньора ни Марчо и срещата може да започне.

От самото начало отборът ни показва, че е променен. Започваме малко по- малко да ги притискаме и затваряме в тяхното поле. Олимпик са много силен отбор и играта ни ги изненадва. Да си призная, мен също. Играем много добре, с подавания, отнемане почти веднага на топката, когато е в тяхно владение, създаване на редица положения, някои от тях сто процентови. Единственият ни проблем е, че не отбелязваме. Или вратарят им ще спаси, или нападателят ни няма да уцели вратата, или ще направим излишен допълнителен пас. Все пак, в двадесет и третата минута, след подаване на Венци, Томи успява да вкара топката във вратата им. Повеждаме с един на нула. Следват нови много добри минути, в които съперникът ни не знае как да се противопостави, но до нов гол не се стига. В един момент, вратарят им успява да спаси подадена към Томи и бита от него топка в опразнената врата. Как го направи не съм сигурен, но е факт. В крайна сметка първото полувреме завършва при този резултат, като не регистрираме опасност пред нашата врата освен две положения, които Крум, който ни е вратаря в тази среща, се опитва сам да създаде. В един случай грешен пас, в друг много слабо подаване и почти пресечено от техен играч. Време е за кратка почивка и евентуални смени.

Второ полувреме!

 

Статистика от срещата

Видео от срещата