Гад – Пежо

Преди срещата!

След срещата, която изиграхме в Четвъртък с отбора на Покер, оказала се доста напрегната и принудила ни да изхабим голямо количество енергия, сега, два дена по- късно, в относително горещият следобед на съботния ден, трябваше да изиграем срещата си от 19 кръг срещу отбора на Пежо. Неприятното в случая бе, че се изправяме срещу отбор близък по класиране до нас, но отпочинал и готов физически. Не знаех дали умората нямаше да ни изиграе някоя шега.

Първо полувреме!

Още в самото начало се разбрахме, че ще заложим на пасовете и ще търсим възможността да ги накараме да тичат по топката. Макар и още да изпитваме проблем точно при комбинативната игра, този път, в тази среща, всичко се получи на едно много добро ниво. Комбинациите и спокойната ни игра ги лишиха още в началните минути от възможността да ни притиснат и да създадат опасности. На свой ред, от хубавите комбинации успяхме да създадем няколко страховити за вратаря им положения, които не се увенчаха с гол заради завършващия удар.

В 17- тата минута се случиха две неща: първо, комично изпълнен фаул от наша страна трябваше да бъде преповторен заради липса на съдийски сигнал, което ни спаси от контраатака. Веднага след изпълнението, при получена суматоха, Марчо успя да финтира прекия си пазач, след което подаде на Давид, който също се справи с неговия пазач и стреля към вратата. Топката рикошира в крак на защитник и вратаря им нямаше какво да направи. Резултатът е 1 : 0 за нас.

Няколко минути по- късно, в 22- та1 след силна преса още при изпълнението на начален удар, играчите на Пежо се объркаха, позволиха на Томи да овладее топката и след изстрела му резултатът стана 2 : 0 за нас.

На теренът вече се чувстваше осезаемо предимството ни и успяхме да създадем редица положения. В тридесет и втората минута, много опасна контраатака на Пежо е спряна поради пас зад техен играч, което пък ни дава предимството да контра контраатакуваме и ние го правим. Топката е подадена на Томи в позиция фронтално срещу вратата, той прави леко залъгващо движение в дясно и стреля моментално. Вратарят не успява да реагира, което ни позволява да отбележим трети гол. Резултатът е 3 : 0. До края на полувремето оставаха три минути, но и те бяха изпълнени с възможности. Първо пред Давид се откри възможност за изстрел, от които той се възползва, но топката мина над горната греда. После след бързо изпълнен тъч Тео се озова на стрелкова позиция, стреля опасно, но вратаря успя да избие. Пежо отговориха с две атаки, първата с много добри подавания почти стигнаха до гол линията, но Венци предугади намеренията им и овладя топката, а при втората прострелно центриране на задна греда ни хвана неподготвени и само неуспешния опит за уцелване на топката ни помогна. Това е и последното действие за първото полувреме.

Второ полувреме!

 

Статистика от срещата

Видео от срещата