Създаден на 24 Юли, 2014 година

 

Сребърен медалист 2018

 

За рожден ден на клуба е приета датата, на която се състоя първата тренировка на отбора на стадион Академик. Идеята за създаването му се заражда една вечер, след тренировъчен ден на футболен клуб “ Музикант „, който е един от най- старите участници във Форумната Футболна Лига. Годините, през които успехите убягваха на отбора на Музикантите, бяха съпроводени със смени на треньори, тактики, растящо напрежение. След поредният провал на сезона, основателят на футболен клуб „Гад“, Кирил Илиев, централен нападател на Музикантите, една майска вечер, след тренировка, обяви на определени играчи, че сформира нов клуб и ги кани да вземат участие в него. Нямаше колебание от страна на поканените. Последваха дни на организационни задачи, след които, на посочената дата, 24 Юли, отборът се събра за първа тренировка. Успехите бяха видими от самото начало. Още в първата ни година се класирахме пети, само на три точки от третото място, даващо право на участие в бараж. Втората година успяхме да постигнем целта си и да се класираме в горната лига. Годината беше изпълнена с всичко – победи, загуби, разправии, смяна на треньор, напускане на състезатели. Зимният сезон се оказа доста противоречив. Започвайки с победа, последваха доста загуби, лека стабилизация, пак загуби докато се наложи смяна на треньорският пост. Нещата поеха в положителна посока и не толкова от доста добрите резултати, които бяха постигнати през пролетния дял, колкото до атмосферата в отбора ни. В момента е страхотно да си член на колектива. Всяка тренировка е желана, а не задължение. Дори и в най- горещите дни се събираме огромен брой Гадчета. След като се бяхме озовали на две места от зоната на изпадане, в крайна сметка финиширахме осми от двадесет отбора, което е несъмнен успех като за първа година на голям терен. Желанието ни е най- вече да се запази атмосферата, приятелството и все повече да са желаещите за постъпване в редиците на отбора на Гад. В момента, трансферите дори за сезон 2018 – 2019 са попълнени. Момчетата, които ще станат част от Гад вече тренират редовно, макар и да знаят, че записването им ще бъде след една година. Няма как да не отбележа и завръщането в отбора ни на един от вратарите, който е от създателите на Гад и един от първите ни треньори. След като игра за други клубове в Испания, Франция и Англия, реши, че по-добро място от родния клуб няма. 🙂 Това говори много!

Как се развихме през сезоните

Сезон 2014 – 2015: Първата година на Гад във форумната лига. Току- що започваме, а вече сме на 5- то място. От третата позиция, която дава право на бараж за втора лига,  ни деляха 3 точки. Вече сме отбор, със стройна структура, отговорности и цел да се класираме следващата година във Втора лига.

Сезон 2105 – 2016: В относително спокойната ни лига нахлуха няколко силни отбора от други софийски първенства. Плановете, които правихме цяло лято се промениха и трябваше да се нагаждаме в движение в новата обстановка. Постигнахме една победа в повече от предишния сезон, но при доста голямо увеличение на отборите. Позицията ни в класирането е 8- мо място. С три назад от предишната година, но конкуренцията беше страхотна. Това се превърна в един от най- конкурентните сезони в историята на трета форумна лига. При завършване на сезона, ръководството на лигата реши да разшири драстично отборите от втора лига и неочаквано първите шест отбора получиха възможност да се класират директно. Класиралите се на седмо и осмо място имаха право да играят бараж. Това беше шанса ни да прескочим в горната лига. На 9 Юли играхме срещу отбора на бебетата, които се отличаваха с техничността си. Случилото се по време на баража е обект на статия, която може да прочетете тук, на сайта ни. Първото полувреме поведохме 3:0. Те успяха да върнат два гола, но ние издържахме до края и с краен резултат – 3:2 вече сме във Втора лига.

Сезон 2016 – 2017: Първият ни сезон на голям терен. Във втора лига вече има двадесет отбора, с които се съревноваваме. Изпитвахме значителни трудности, но все пак успяхме да завършим на 8- мо място, точно като предишната година, но този път то носи позитиви, защото сме за първа година в този формат. Натрупахме опит и се надяваме, че следващата година ще имаме по- голям успех. Сезонът имаше и своите негативи. След добър старт, последваха доста загуби и се наложи да правим промени. На треньорският пост дойде Марио и до края на първенството успяхме да наваксаме доста позиции, след като бяхме почти в края на класирането.

Сезон 2017 – 2018: Отборът на Гад спечели второ място, сребърните медали във Втора и директна промоция за Първа лига. Аз съм един много, ама много горд от отбора си, Гад 🙂

Първата цел, която си поставихме в този толкова добър за отбора ни сезон, беше да се класираме между първите десет отбора преди разделянето на две групи, защото това ни гарантираше запазване на мястото ни във втора лига. Цел, която изпълнихме успешно , класирайки се на 5- та позиция, на две точки от мястото, даващо право на бараж за влизане в групата на майсторите. За млад отбор като нашия, който играе едва за втора година на голям терен, постижението си беше значимо. Във втората фаза на турнира, с пет победи и четири загуби, успяхме да стигнем до третото място, което ни изправяше на бараж срещу отбора, с който провеждахме редовни тренировки. Щеше да е необичаен бараж. Отборът, класирал се на второ място извърши нарушение на правилата и след административно наказание, Гад се класираха втори, печелейки директна промоция за Първа лига.

Сезон 2018 – 2019: Още преди началото му ни сполетяха контузии на много от играчите ни. През повечето срещи нямахме и вратар. Всичко това, съчетано и с липсата на опит в Първа лига ни класира последни и от новия сезон ще се състезаваме във Втора. Въпреки класирането, смятам, че това беше една много полезна за отбора ни година. Видяхме грешките си, знаем как да се подобрим, сега всичко зависи от нас, за да можем да се класираме отново в лигата на първите. Аз вярвам в отбора ни, аз харесвам Гадчетата, те ще останат завинаги в сърцето ми.

Сезон 2019 – 2020: Началото на сезона е дадено много преди първата ни среща. След като се върнаха от контузии редица играчи, допълнихме няколко нови, успяхме да окомплектоваме много балансиран състав. Участието ни в лятната купа на лигата е с цел сработване на отделните играчи. Турнирът се оказа много добра основа. Класирахме се трети, но възможността да изградим стил се оказа по- голямата печалба. Стартирахме много силно още в самото начало. Още в първата среща отбелязахме шест безответни гола, във втората десет допускайки два, трети кръг нова победа, за да дойде отрезвяването в четвърти кръг, когато паднахме от може би най- слабия отбор в нашата група. Това ни накара да се стегнем отново и в следващите кръгове записахме отлични резултати. До края допуснахме само една загуба, но веднага след нея победихме с единадесет попадения. Скоростта, която бяхме набрали в играта си ни позволяваше да мечтаем за нови медали. Изведнъж всичко спря. На 12 Март, в 20.30, изиграхме поредната си контрола, а на следващия ден светът спря. България беше затворена и никой не можеше да играе футбол. Минаха два месеца преди отново да отворят Спортна София, но вече нищо не беше същото. Радостта, от това да сме заедно отново беше водеща и стремежът към победи изчезна. Естествено, това се отрази и на представянето ни. Последните ни срещи, преди разделянето на два потока, бяха катастрофа. И въпреки това завършихме на второ място като водещата причина бяха натрупаните победи преди затварянето на Европа. Влязохме с трети актив и бяхме в отлична позиция за завоюването на медали. Липсата на истинско желание спираше всичко, като накрая зъвършихме шести, но с едни от най- добрите показатели по вкарани и недопуснати голове. Сезонът завърши, резултатите са такива, каквито са, най- важното е да сме заедно, да сме здрави и да изпитваме удоволствие от играта. Новият сезон започва! Следете статиите за отбора, както и видеата от срещите в youtube.


Сезон 2020 – 2021

Август 2021 – Кръг преди края сме на осмо място в плейофната дванадесетица, която се бори за влизане в първа лига. Все още сме далеч от играта, която би могла да ни осигури възможност да се борим за едно от първите три места. Силно се надявам, че новия сезон ще ни донесе желаното качество. Последният кръг от този сезон ще се изиграе на 11 Септември, всичко това се случва заради здравната обстановка. Новият сезон ще започне веднага след това, на 18 Септември.

Февруари 2021 – След преполовяването на сезона се оказа, че от четирите нови момчета само две от тях ще останат в отбора ни. Другите двама нямаха време за нас и трябваше да ги освободим. Но пък сме набелязали две нови, млади момчета, които, надявам се, ще имат положително влияние върху отбора ни. Другата ни надежда е, че Климент се завръща, надяваме се Макси също, но и тайно имаме очаквания и за Ради. 

Още една хубава новина се очертава. Крум се завръща в отбора, за сега само като вратар, но скоро ще си заеме обичайната позиция на терена. 

Септември 2020 – Новините около отбора на Гад: Макси се контузи и ще бъде извън игра дълго време. Ради ни напусна и отиде в друг отбор. Климент се премести в друг град. На тяхно място идват четири нови Гадчета. Надяваме се да ги заместят достойно, защото и тримата бяха невероятни. 


 


Сезон 2019 – 2020

Официално видео зе сезон 2019 – 2020

Това не са всички Гадчета. Актуална снимка на всички ще публикувам, когато успеем да се съберем.

Първи ред, клекнали от дясно на ляво: Марчо – треньорът на Гад, Иван, Крум, Митко, Томи, излегнал се – Пламен – вратар

Втори ред, прави, от ляво на дясно: Мариян, Ради, Люси, Жоро, Яни, Краси, Росен 


Сезон 2018 – 2019

Официално видео за сезон 2018 – 2019

Това е моят отбор! Това са моите приятели! Това са най- красивите Гадчета на света!

Начало на сезона на Форумната лига -13 Септември

Начало за отбора на Гад – 18 Септември, 22.00. 

Спортна София – голям терен, Първа лига 


Край на сезон 2017 – 2018

Един прекрасен сезон за отбора на Гад с неочакван, но толкова сладък край на първенството. Спечелени сребърни медали и директна промоция за Първа лига. Ето и класирането на първата десетка след разделянето на отборите на първа и втора. Това е и крайното класиране за сезона на първите десет отбора от Втора лига.

 


Сезон 2017 – 2018 година

Официално видео за сезон 2017 – 2018

Това е моят отбор! Това са моите приятели! Това са най- красивите Гадчета на света!

Начало за отбора на Гад – 09 Септември 2017 година, 16.00

Спортна София – голям терен


Сезон 2016 – 2017 година

Начало – 17 Септември, 19.00, Спортна София – голям терен

Състав на футболен клуб “ Гад “ за сезон 2016 – 2017

 


Сезон 2015 – 2016

 


 

Сезон 2014 – 2015