Гад – Цифра

Преди кръга!

Тринадесети кръг! Ден, светло, без мъгла, приятно и дори леко топло. Чудесно време за футбол. Гадчетата също са в чудесно настроение. Предишният кръг играхме с Хулиганите и победихме с много добър резултат. Сега трябваше да застанем за втори път срещу отбора на Цифра. първата среща изиграхме две противоречиви полувремена. Равностойно първо и смазващо второ. Бяхме ги победили с резултат десет на две. Със сигурност щяха да искат да се представят по- добре този път, но ние бяхме уверени, в наистина добро настроение и готови за истински футбол. Искахме да продължим добрата си серия и да покажем, че резултатния футбол е резултат на добрата ни игра и сработеност. Отново сме достатъчно на брой и за започване на срещата, и като резерви. Марчо вече е определил титулярния състав, изработил е тактическия план, времето е слънчево, аз съм направил необходимите снимки, всичко е готово за начало на срещата.

Първо полувреме!

Началото е очаквано, натиск от наша страна и хаотично чистене на топката от тяхна. Постепенно, играта не само, че се изравнява, но те започват да организират атаки към нашата врата. Не мога да кажа, че играем лошо, даже напротив, подаваме на близкият свободен човек, опитваме се да отнемем бързо топката, когато я загубим, никой не пести сили, но те не пестят също и оказват сериозен отпор. Стремят се винаги целият отбор да е зад топката и не оставят пространство, в което да развием атаките си. Петнадесет минути след началото сме отправили няколко удара, но те или са неточни, или не застрашават вратата им. От тяхна страна, стремежът винаги да са зад линията на топката не им позволява да организират опасни атаки и такива въобще липсват.

В деветата минута извършваме принудителна смяна като на мястото на Миро, който е защитник, влиза Томи, нападател. Миро е получил някакво схващане и трябва да се почине за известно време. Смяната е и уместна предвид липсата на опасности пред вратата ни и неспособността ни да създадем реални такива пред тяхната. В четиринадесетата минута отправяме първият по- сериозен удар, който е отразен от вратаря им, а добавката не минава над горната греда. Малко по- късно се слага началото на серия от нервни избухвания от страна на определен играч от Цифра, който към края на срещата ще доведе и до сериозни наказания. Поводът за първото става борбата му с централния ни защитник за една топка. Второто е когато Люси скача и препречва пътя на бита от тях топка при изпълнение на аут. Не разбирам защо е проблемът, той не навлиза в наказателното им поле, разбира се съдията не отсъжда нищо, но това ги изнервя. Действията им стават по- агресивни и изведнъж характерът на срещата се променя. Агресията, както често се случва, води до необмислени постъпки и тук става нещо подобно. Отборът им се впуска необмислено в атака решени явно да ни накажат отбелязвайки гол. Това води до отслабване на защитната им формация, от което се възползваме при първото отнемане на топката. Ачо подава с външен фалц към задната греда, където нахлува Люси, стреля от движение, но вратаря успява да избие, следва добавка, която отново е избита. Топката остава някъде пред вратата, когато защитник успява да я изчисти извън терена. Много добро положение за гол.

В ответната атака, отнемаме топката, но ни спират с фаул. Този фаул става поредната причина за реплики към съдията и следва официално предупреждение. Веднага след изпълнението на прекият свободен удар получаваме нова възможност за голово положение, но удара към вратата е спрян от Краси, който е застанал пред гол линията заради ъгловия удар изпълнен секунди преди това. Малко по- късно страхотна атака след отнета топка завършва с пас от Макси към Ачо през няколко защитника. Ачо е с гръб към вратаря точно пред малкото наказателно поле и се опитва да вкара с пета, но топката отива в аут.

От тук до двадесет и петата минута на записа не се случва нищо запомнящо се. И двата отбора се мъчат в средата на терена. Опитват се да вземат надмощие, но не успяват. Гадчетата имат не лоши идеи, но все нещо не достига в завършващата фаза пред наказателното поле, където съперника е наситил зоните. В двадесет и петата минута, по записа на срещата, след една изнесена към тъча от страната на камерата, топка, Макси вижда свободният в другия край на наказателното поле, Люси и със страхотен пас го намира точно пред вратаря. Люската стреля от движение, но вратаря спасява, следва нова добавка и ново спасяване. Понякога, когато не влиза, не влиза. В тридесет и първата минута, на записа, една малко случайно стигнала топка до Ачето бива изритана от него по посока на вратата с плътен удар по земята, като пред вратаря се намира Томи, но отново не успяваме да отбележим. Веднага след това, Макси открадва една топка в центъра, успява да подаде към Ачо, той я промушва между трима към Томи, който остава сам срещу вратата, но не успява да я овладее е пропускаме и този шанс. Може би минута преди края на първото полувреме успяваме да създадем най- добрата голова възможност. Топка изнесена от вратаря ни, минава през защитниците и Макси е оставен в центъра за първи път сам. Яни му подава топката и той необезпокояван се оглежда. Люси влиза зад гърба на защитата, Макси вижда движението му, подава му между всички, за тяхна изненада и за Люси остава само да отбележи. Вратарят също не знае какво да прави. Но, някак си, топката не влиза във вратата. Малко след този пропуск съдията дава край на първото полувреме.

Второ полувреме!

Почивката е време за разговори и анализи. Всички знаем, че играта ни не върви. Започваме със сериозен натиск от наша страна. Първите минути топката не напуска половината им.
И точно, когато ситуацията става по– трудна за тях, един сблъсък се оказва сериозен за техен състезател и се налага присъствието на лекар. Веднага след подновяване на играта продължаваме с натиска, но срещата се променя и става нервна, а сблъсъците започват да изобилстват. Това, като че ли ги изкарва от дупката, в която бяха изпаднали и те организират добра атака, която успяваме да спрем в последния момент. Веднага след тази ситуация организираме атака, която не е много успешна, но след поредица карамболи, Крум успява да пресече опит да изчистят топката и тя отива във Веско, който е близо до вратата им. Без забавяне, той стреля и резултатът е открит. Един на нула за нас.

Веднага след гола, съперникът ни тръгва в атака, което отваря пространства и ние веднага се възползваме. Атаката е страхотна и единствено последното подаване не позволява да удвоим резултата. Момчетата от Цифра продължават да атакуват и няколко минути събитията се разиграват в нашата половина. Но още при първата ни атака, след удар с глава, топката среща гредата, отбитата топка попада във Веско, но ударът му не
уцелва вратата. Малко по– късно, хубава контраатака завършва с подаване от Жоро към Веско, който е в прекрасна позиция, но не успява да отправи удар. След около три минути всичко се повтаря и отново Веско не успява да нанесе удар, но този път има защитник, който му пречи. Секунди след това, не добра намеса на Крум, който е последен в отбраната ни, позволява на техен нападател да излезе сам срещу вратаря ни. Иван бързо скъсява разстоянието и нападателят им се опитва да го премине с финт, но си повежда твърде дълго топката, която излиза в аут. Виждайки това, футболистът им пада искайки дузпа. Съдията отсъжда аут, с което предизвиква обиди от тяхна страна. Още при следващото нарушение най– активният от тях продължава с обидите и изритва демонстративно топката. Следва жълт картон. Ново нарушение от негова страна, нови обиди. Седем минути преди края, бавна реакция позволява на техен нападател да излезе на страхотна позиция, но за наш късмет изстрела му не уцелва вратата.

Последните минути на срещата изобилстват от твърди сблъсъци. След един от тях, момчето с жълт картон не сдържа нервите си за пореден път и получава втори жълт, съответно червен картон. До края успяваме да организираме няколко атаки, но без реална опасност, но и не допускаме такава. Успяваме да спечелим последната среща преди зимната пауза и да си осигурим заслужена почивка.

Статистика от срещата

Видео от срещата