Гад – Ливърпул

Първата изтеглена среща, която изиграхме този сезон е от единадесети кръг. Двубоят е дербито в нашата група, към този момент, между Ливърпул и нас. И двата отбора са с еднакви точки, като те имат една среща по- малко. Двубоят е изтеглен по мое предложение, защото се опасявам, че на датата по програма може да не е подходящо времето. Те също бяха съгласни.

Така, на 31 Октомври, Четвъртък, в 20.30 се изправяме едни срещу други. Ние сме приели срещата сериозно и имаме достатъчно на брой Гадчета. Те също са се подготвили и имат доста непознати за мен момчета. Явно са поставили задача всеки да е наличен за дербито, което е напълно нормално.

Тази срещата е дебютът на новия ни вратар – Иван. Не съм сигурен колко е подходящо това, но Пламен го няма, Стоян е контузен, така че друга алтернатива няма. Аз, лично, предпочитах да влезе в по- лесни мачове и постепенно да се адаптира, но не сме професионален клуб, за това се съобразяваме със свободното време на всеки.

Настроението, въпреки че срещата е много сериозна, е добро. Гадчетата се шегуват, всеки гледа да махне излишното от деня и да се концентрира върху двубоя. Треньорът ни го няма в този ден, трябва да гледа малката хубавица. Пред мен се очертава задачата да избера състава и тактиката за срещата. Колебаех се между традиционната ни схема или тази, с която играхме в доста мачове, в които спечелихме с разлика.

Знаех какво представляват като физика защитниците им и се чудех дали да не изпратя в предни позиции двата ни опорни яки халфа. Няма да разберем, защото не посмях да го направя. Заложих на традиционната ни схема, избрах състава, но… някои от него закъсняваха и трябваше да правя промени.

Резултатът от срещата не е в наша полза 1 : 5. Погледнато статистически, те са били по- добри от нас и то много. Най- вероятно е истина, щом са ни победили, но разликата не е толкова голяма, според мен. Също така, аз харесах играта ни, без допуснатите грешки, която се отличаваше със постоянно атакуване, стремеж за резултатен и красив футбол, на което те противопоставиха затворена игра, много добра защита и постоянно центрирани топки към двамата им нападатели.

В тази среща тактиката им сработи и успяха да ни преодолеят, но предстои още една. Надявам се в нея резултатът да е за нас. Въпреки загубата ми хареса, че бяхме открити и смели. Това все пак е игра за забавление и трябва да ти харесва това, което показваш, а аз обичам атакуващият футбол.

Гадчетата са страхотни и въпреки някои катаклизми, които се случиха преди и след тази среща, всички остават страхотни момчета и много добри приятели. Аз вярвам в тях, както вярвам, че всички, които идват да ни гледат харесват играта, стила, духа на отбора, а поддръжниците ни ще се увеличават.

Краен резултат:

1 : 5

Статистика

Не работеща камера