Годишно събрание на Гад

Като един добре организиран клуб, Гад има свое годишно отчетно събрание, на което ръководството на отбора говори колко добро е било, какви хубави работи е извършило и какви хубави работи ще извърши ако пак го изберат. Обикновено, футболистите гледат недоумяващо на хвалбите и се чудят това техният отбор ли е или става въпрос за някой друг. Но не казват нищо, защото ами ако същото ръководство остане и за следващият сезон? Ще го пускат ли в игра, няма ли да го пускат. Президентът, какъвто е сприхав, а и както се очертава любимият му отбор, Манчестър Юнайтед, в края на годината да е след Ливърпул, направо ще избухне при някоя критика и знае ли човек. Та, мълчанието си е като защитен механизъм.

Това може и да е вярно за някои отбори, но в нашият не е така. Всеки казва каквото мисли в лицето на Президента и му се разминава. До време де. Така настроени избрахме дата и място / добре познатата пицария на Ники / от минали сезони и започнахме да се събираме. Към 20.30 повечето бяха вече пристигнали, дори успели да си поръчат умерено количество алкохол. Извънредно важно беше да почнем навреме, защото отсъстващите щяха да гласуват за ново ръководство он- лайн точно в 21.00 / абе модерна работа /.

В началото на събранието, когато масата вече беше отрупана с поръчки, Президентът на футболен клуб Гад каза какво мисли за изминалият сезон, за футболистите на Гад, за бъдещето на отбора и други такива неща. Естествено, нищо друго не можеше да се каже освен чудесни неща за целият отбор. Класирането надмина не само всички очаквания, надмина и всички неочаквания та и от горе. Настроението в клуба е страхотно. Всички са добри приятели и на всяка тренировка се вижда радостта, от това, че се събират заедно. Единственият проблем са контузиите, но това е проблем във всеки футболен отбор.

След Президентът, думата взе Треньорът на клуба, Марчо. Както и се очакваше похвалите бяха в огромно количество. Като единствена забележка, за новият сезон, е промяна на отношението към това, което треньорът изисква от футболистите си. Не винаги бива спазено или се цитират други хора от ръководството, които са взели участие в определяне на тактика, позиция, време за игра, смяна и така нататък. Отговорността на треньора и е нормално неговата дума да е единствена. От разговорите се разбра, че това е било импулсивно, плод на адреналин или добри намерения за помощ на отбора, което не трябва да се повтаря. Всеки, който има идея, мнение, може да го сподели на треньора ни, но той определя как ще се постъпи.

Капитанът на отбора, Стъни, взе думата трети. Каза, че не е виждал толкова сплотен колектив, не си е представял, че можем да стигнем до тук, но е знаел, че имаме потенциал за това, както и че е горд от всеки от отбора. Наистина прекрасни хора са Треньорът и Капитанът на Гад. Да за живи и здрави дълги години!

След официалните речи пристъпихме към най- важната част от събранието, а именно, гласуване на ново ръководство, гласуване участието на Гад в Първа лига от новия сезон / Имаше брожения сред част от играчите /, смяна на основния екип.

Гласуването за Президент и Капитан минаха бързо, промени не настъпиха. Нямаше да настъпи промяна и в треньорският пост ако Марчо не изрази желание да бъде заменен. Естествено никой не пожела такава смяна, освен едно единствено Гадче – Крум. / последствията за него са тежки, изключен от отбора за първият полу- сезон 🙂 /. Марио осъзна, че всички му вярват и го искат за наш Треньор и така завърши гласуването за ново ръководство на Гад – без промяна.

Най- тежкото гласуване се очертаваше участието на отбора в Първа лига. На всеки един от присъстващите му бе дадена думата да изкаже гледната си точка. Веско сподели преките си впечатления от участието си в Първа лига с отбора на ОЧЗ. Постепенно се обединихме около идеята да пробваме силите си пък каквото стане. Накрая взехме единодушно решение.

Последната точка в дневният ред беше избор на нов екип. Не си спомням защо се налага такъв, но беше взето решение и пристъпихме към изборът му. Два екипа се очертаваха да бъдат сериозните кандидати за новият сезон – оранжев и цикламен. С огромно мнозинство беше избран цикламеният. Поводът – да се виждаме по терена, скритият довод – не случайно сме ГАД / който знае какво се крие зад името ще се сети /. След приключване на деловата част пристъпихме към заобикалящото ни ядене и пиене. Както винаги, тук отборът на Гад се представя сериозно. Към 24.00, годишното събрание на футболен клуб Гад за сезон 2018 година беше закрито, а част от участниците в него отидоха да си довършат дискусиите в студентски град.

Успех, Гадчета, през новия 2018 – 2019 сезон!