Футболен клуб Гад – Лято 2018

За футболен клуб “ Гад „, лятото е време за усилена подготовка за новия сезон. Влизането в Първа лига ни задължава да подходим сериозно към началото на сезона. Разбира се, всяко Гадче ще получи своята ваканция, но отборът като цяло няма да спира подготовката си. В момента сме и в процес на обновяване на състава. Имаме интересни попълнения, които чакат одобрение и ако го получат ще станат част от Гад. Естествено ще Ви уведомя своевременно за тях.

Нека да Ви припомня моменти от награждаването на Гадчетата със сребърните медали и спечелена директна промоция за Първа лига.

На 24 юли 2018 година, отборът на Гад навърши 5 години от създаването си. За тези 5 години успяхме да сглобим отбор, да се наложим в трета лига, откъдето тръгват новите отбори, да преминем във втора и две години по- късно вече да сме участник в Първа лига. Завоюването на сребърните медали е вторият най- големият успех в досегашната ни история. За първи такъв смятам изграждането на страхотен колектив от приятели.

Това беше един доста необичаен сезон. Още в началото, както между впрочем и миналият сезон, определихме като основна цел оставането във втора лига. За целта, а и за да могат да играят всички, искахме да сме в първата десятка след разделянето на Втора лига на две. Ако попаднехме там, това означаваше да сме спокойни за последните 9 кръга, защото дори и на десето място нямаше да има как да изпаднем. Успяхме да постигнем целта си с много добри победи и заслужихме мястото си сред първите десет отбора. Спокойни и с липса на напрежение, след постигната цел, загубихме два мача, но отново започнахме да побеждаваме. Записахме две победи над най- техничният и опасен отбор, успяхме да победим един от отборите, срещу които имахме само загуби до сега. В края на сезона се появи неочаквана възможност. Не беше само наше постижение, а и това, че останалите отбори пред нас губиха мачовете си. Задаваше се възможността да се класираме на трето място и да играем бараж за влизане в Първа лига. Като ирония на съдбата съперник щеше да ни е отборът, с който сме в приятелски взаимоотношения от много години и с който споделяме общ тренировъчен час на игрището на Спортна София. След куп разправии, наказани състезатели и така нататък, отборът им завърши на място, което ги караше да участват в баражите. Ние се очертаваше да се борим за третото място с вече споменатият най- техничен отбор на Втора лига, когото бяхме победили / ние бяхме един от много малкото отбори постигал победа над тях /, и се изправяхме в директна битка. Победихме ги отново и пътят към баражите беше отворен, всичко зависеше от нас.Още един отбор се опитваше да стигне до това трето място, но преди да изиграем директен двубой, който загубихме, те бяха допуснали няколко загуби и не можеха да ни изместят.

Буквално в последната седмица се разиграха и неочаквани събития. Отборът, който беше на второ място се оказа за пореден път с играч, който не отговаряше на условията за участие във Форумната лига и им бяха отнети точки. Което пък ни класира нас на второто място, избягвайки един проблемен бараж с приятелският ни отбор и давайки ни право да се класираме директно в Първа лига.

Последваха няколко седмици на размисли – искаме или не да участваме, появиха се неколцина бунтовници, но с твърда ръка и много бира, метежът не успя и всички се съгласиха да пробваме какъв е живота при най- големите. Проведохме и общо събрание, на което не се стигна до промени в ръководството на отбора. В момента тренираме усилено, до колкото можем, обновяваме екипите си, логото си и градим трансферната си политика. След малко повече от месец, първенството ще започне и се надявам, че ще бъдем свидетели на един вълнуващ сезон за отбора на “ Гад „.

Успех, Гадчета!