Зад вратата – Веселин

Веселин Костов

Първият гост в рубрикта „Зад вратата“ е Веселин.

Той не произхожда от семейство на Гад и Гадкиня, както повечето от нас. Започва в лигата като поканен в отбора на „Замунда“, който печелеше привърженици с техничната си игра и усета за красота, водеща в отбора по време на съществуването му. Различия на характерите доведоха до разпада на отбора и създаването на нов такъв от Веселин под името – „ОЧЗ“. Какво се крие зад абревиатурата на това име можем само да гадаем, така и никой не е дал конкретен и окончателно завършен отговор. Новият отбор израстна като резултати изключително бързо. За две години премина през трета и втора лига и вече играеше в първа дивизия. Дали тази бързина, дали други фактори се намесиха, това са вътрешни неща в отбора им, но доста от основателите напуснаха колектива. Дочул новината за оттеглянето му, моя милост веднага го привика в отбора на Гад, защото за всички нас е огромна чест да го имаме в редиците си.  Като човек, като личност, а вече и като Гадче, Веско е изумителен и ве престава да ни изумява с характера си, изявите си, сърдечността си и футболните си умения.

Веселине, благодаря ти, че стана част от отбора на Гад! За нас и за мен лично, ти си онова нещо, което хората наричат „солта на живота“

Какъв е Веселин в живота?

Първо трябва да споменем, че е женен и има две прекрасни деца.

Но той освен това е и фронт мен на себе си като певец и вече има издадено собствено видео с над 72 000 към момента на писане на тази статия, което е изумително, а той тепърва прохожда в музикалния бизнес. В тази връзка, фенките да не отдават голямо значение, че е женен!

Веско може да бъде чут на много места в София.

Ето го на представянето на видео клипа „Научи ме“

 

Но по- редовно се изявява в бар Рокит, където самородни таланти като него могат да направят вечерта Ви незабравима.

 

Не мога да подмина и един друг негов талант – обича масите. Какво да направи, такъв си е той. Чувства се уютно на маса и това е. Не можеш да го мръднеш от там докато не свърши вечерта… или вечерята… абе едно от двете.

Другото огромно постижение, което сам е постигнал в живота е и това, което работи. Веселин е може би най- добрият специалист по компютърни мрежи в България, а и не само. Преподава тази специалност на хора по целия свят. Постоянно е в движение, от което, няма да крия, страда отбора ни, но това е животът, не може всичко най- хубаво да е само за нас. По удивителното в случая е, че сам е постигнал това ниво. Като казвам сам, имам в предвид, че е нямало от кого да се учи, а е трябвало сам да намира от къде да чете. Когато се е подготвял не е имало толкова развита учебна мрежа.

И накрая стигаме до футболните му умения. Много наши почитатели, а и странични наблюдатели смятат, че Веско е в отбора заради горе- изброените му качества. Мога да ги уверя, че качествата му на футболист са също толкова удивителни, както и тези, за които говорихме до сега. Веселин е способен да ви измъкне от всяка ситуация. Може да отбележи гол от невъзможен ъгъл, да подаде на съотборник, който е зад всички други, но най- ценното му качество е, че винаги е там, където е нужно. Притежава и удар, който малко вратари са способни да отразят. И понеже е много ценен като футболист, бяхме принудени да му позволим да играе за още един отбор в лигата, този на Легендите от трета лига.

Всеки, който иска да се наслади на играта на Веско, който иска да се докосне до магията наречена Веселин Костов, може да го направи всяка събота и/ или Неделя на Спортна София, когато игре отбор на Гад или Легендите, стига разибира се Веско да е в България, а не пак да обикаля света.