Зад вратата – Станимир

Станимир Сотиров

Капитанът на Гад! Един от най- обичаните хора в отбора. Винаги е внимателен, всеотдаен на терена, готов да ти помогне, но и не крие грешките. Истински капитан и лидер! Той е и заместника на Марчо, когато отсъства, в нареждането и воденето на отбора.  Женен, с вече три деца. Две момчета, бъдещи Гадчета и едно момиченце, което най- вероятно също ще влезе в отбора. Ако не в мъжкия, то поне в женската формация на Гадкините.

Стъни, както го наричат всички е един от основателите на отбора. Заедно с почетния Президент Киро, първият треньор Любо и Юли, основават Гад във външното кафене на стадион Академик. Преди това е дългогодишен играч на Ф.К. Музикант, където се опитва, заедно с Любо, да съгради отбор от хора на изкуството, което е доста трудно нещо в основата си. Въпреки всички трудности, успява да стигне до седмо място. Но не това е най- важното постижение, а привличането на футболисти като Марио, Митето, Иван и други, които сега са в основата на отбора на Гад.

Веднага след основаването на отбора ни поема функциите на капитан и финансов ръководител, поставя началото на футболната и финансовата дисциплина, чрез които отбора на Гад добива професионален облик като манталитет и структура. Стъни е човекът, които може да бъде наречен опората на отбора. Аз вярвам, че футболният ни клуб се гради около няколко солидни основи и той е една от тях.

Благодарим ти, че си с нас, Капитане!