Есенен турнир „Етрополе“ 2021

За втора поредна година, един странен човек организира турнир по масов футбол в град Етрополе в разгара на есента. За някои отбори това си беше истински турнир, с цели, с опит за престижно класиране, грабване на купи, медали, абе каквото може. Други, като отбора на Гад, както и сродния му отбор на Легендите, отидоха за купона, бирата, ракията, водката, уискито, бирата, шкембе чорбата и бирата – в този порядък. После, решиха, че и могат да поиграят.

До тук са приликите в думите от първия проведен есенен турнир. Неочаквано за всички и най- вече за мен, и двата отбора се представиха отлично. Въпреки, че пиха колкото и на първия турнир и си лягаха към 04:00 сутринта.

Ето и класирането в предварителните групи:

 

Разбира се, съдбата си знае работата и среща двата отбора на четвърфиналите:

Играта покрива най- високите критерии на турнира, предлагайки зрелищен, оспорван, изобилстващ с физически сблъсъци и майсторски изпълнения … уговорен мач. След като Нелепите повеждат в резултата и то с комфортна преднина, Гадчетата изравняват резултата в последните минути и така се стига до изпълнението на дузпи. Там, някои от гад, очевидно подбрани предварително, вкарват във вратата на неподвижния вратар на Нелепите, а от своя страна те услужливо не оцелват вратата, а Мишо даже изкарва топката в тъч. Крайният уговорен резултат 10 : 7 за Гадчетата, които се класират на полу- финалите.

Полу- финали

В полу- финалите се падаме с отбора на Дир.БГ. С този отбор ще играем и в Четвъртък официална среща от лигата ни. Двубоят е оспорван, но след като включваме и попълненията от „Нелепите“ побеждаваме убедително като се класираме на финала на турнира:

 

Финал

На финала се срещаме с отбора на Ф1. Стари познайници от отминалия сезон. В мачовете помежду ни има пълно равенство. Две победи за тях и две за нас. Отборът на Гад, съставен от много издръжливи момчета и момиче от оригиналния отбор на Гад, както и от много издръжливи момчета от отбора на Легендите, в случая Нелепите, та издръжливи на пиене и не спане, вече бяха на края на възможностите си. Черните им дробове, както и сънната жлеза жадуваха за легло, но трябваше да изиграят финала. С все още останалите си сили през първото полувреме поведохме с 3:2, но второто вече дойде прекалено много и отборът на FB Team заслужено спечели купата на турнира с резултат 3:5. Да им е честита!