Гад – Ф1

Зимна купа 2021 – втори кръг

Вторият кръг ни срещаше с най- добрия отбор в лигата, що се отнася до резултатите от началото на сезона. Отборът на Ф1 до момента е без нито една загуба в първенството, а на есенния турнир в Етрополе станаха шампиони, отново формат 5+1, след серия от победи. Изправяхме се срещу непосилната задача да надмогнем себе си в тази среща, след загубата в предишния мач. Едва ли някой страничен наблюдател ни е давал големи надежди да постигнем нещо. Но, отборът на Гад затова е такъв отбор, защото може всичко – и в лошата, и в добрата светлина на нещата.

Оказахме се въвлечени в най- грубият мач от историята на първенствата, в които участваме. Отборът на Ф1 поведе с 1 : 0 почти веднага, след което усетиха силата на Гадчетата и резултатът вече беше 2 : 1 за нас. И се започна… ритане, блъскане, пак ритане, пак блъскане, безумни влизания… Съдията странно мълчеше. Показа жълт картон на най- настървения и обезумял техен играч, но това не го успокои.

Резултатът беше изравнен 2 : 2, след което вкарахме нови два гола и второто полувреме започна при резултат 4 : 2 в наша полза. Безумно влизане в краката на наш състезател, отнемане на топката и последвал гол беше оспорван от мен, но без резултатно. Последва нов гол във вратата ни и ново равенство. От тук до края на срещата вкарваха само Гадчетата. Секунди преди края резултатът беше станал вече 8 : 4  в наша полза. Буквално секунди ни деляха от съдийския сигнал даващ край на срещата, когато едно безумно влизане на вратаря ни му костваше червен картон и дузпа в тяхна полза. На въпроса, защо бе, защо го направи, отговорът беше – е нали е 5 : 4, как да го пусна. Как  5 : 4 бе, изумено питаме ние, осем на четири е. А, така ли? Не ги броях…

На вратата застана Жоро, който спаси битата от техен играч дузпа, с което запази крайния резултат. Малко след това, фаулираният играч започна отново да се държи арогантно, но страстите бяха бързо укротени. Хубава победа над може би най- силния отбор. Всички играха много силно в този мач, но Жоро, Ради и Климент се отличиха с действията си. Но и в защита Стъни, Иван и Благо бяха на ниво. А Пламен е изключителен на вратата.

Да се надяваме, че няма да се отпуснем за следващата среща, която е в Неделя, 24 Януари, 2021.

Успех, Гадчета!