Гад – Пий си Мани я

Преди кръга!

Срещите между Гад и Пий си Мани я винаги са били хем приятни, заради приятелството между двата отбора, хем напрегнати, защото всеки от отборите иска да победи другия, за да може да се чувства добре в следващите месеци. От последните срещи се зароди и закачка между вратарят на съперника ни и нашата дама – Нелката. Последната среща ги победихме с 3 : 2 и той се чувстваше доста нещастен, че жена го е победила. Сега, няколко дена преди началото, вратарят им молеше Нелката да не участва и тя, от уважение към него, си взе ските и запраши в горите. Самата среща трябваше да се играе в Събота, но поради проблеми в отбора им, бяхме помолени да я отложим за Неделя, което направихме с уважение към маняците. Те са пример за приятелско отношения към всички от лигата. Доста пъти, когато отборът на съперника им е бил с човек по- малко те са вадили свой играч в израз на уважение макар и да не са задължени, макар и да са изгубили срещата след това. Такива хора заслужават само адмирации и подкрепа от всички нас.

Първо полувреме!

Ето че вече е Неделя, четвърти Април, мрачен ден, изпълнен с дъжд, студ и избори. А ние и мач ще играем. Остават пет минути до началото на срещата, целия отбор на Гад се е подслонил под единствения чадър в комплекса, а следа от съдия, делегат и най- вече от маняците – никаква. Тамън се чудим ще играем ли и отнякъде започват да се изсипват купчина от горе изброените. Влизат настървено и започват да си подават, да се разтичват, разтягат, опъват. Абе страхотни неща правят. Това, което забелязвам е, че имат нови момчета, които изглеждат притеснително футболно. Нещо, към което маняците винаги са се отнасяли с неудоволствие. Те предпочитат добрата компания и умерения до известна степен алкохол.

Още с началото на срещата се вижда, че новите им попълнения не само изглеждат футболно, но и така се представят. Играта е твърде равностойна от самото начало и така ще върви до края на срещата. Играта е борба за центъра и там никой не успява да вземе надмощие. Тайно се надявам, че ще се изморят, но, както се оказва накрая, тези не се уморяват бе.  Та, играем си ние, опитваме от ляво, от дясно, през центъра, но не става и не става. В една атака се получава така, че успяваме да стреляме опасно от близко разстояние, но същият този вратар, който молеше Нелката да не идва, спасява… неговата … кожа. Следват и други опасни атаки, които не завършват с удар в очертанията. При едно центриране играч на противника не успява да засече топката с глава и Жоро, голмайсторът ни от миналата седмица, спира на коляно, а аз вече виждам как нанася удар и вкарва гол, но… той прави още едно движение, при което е блокиран от защитник. Топката не му беше съвсем удобна. 

Няколко инцидента бележат това първо полувреме. При първият, капитана ни скача за топка в центъра на терена и без да знае, че зад него има човек неволно го контузва. За съжаление, момчето трябва да напусне игра, не толкова, че се е случило нещо лошо, поне видимо, но като превантивна мярка. Макар и таран, при това тежък, липсата му не само не се отразява на отбора им, но на негово място влиза млад и бърз футболист, когот трябва да пазим с повишено внимание. Вторият инцидент, който остана незабелязан, се получава, когато техният отбор ни атакува в края на първото полувреме масирано, при което открадваме топката и пред нападателят ни в тази и миналата среща – Яни, блесва празна цялата им половина. Той тръгва на скорост с топката, но е хванат за потника, който носим всички от Гад заради близките по цвят екипи, като по този начин не може да набере скорост.

Ако ме питате мен това си е чист червен картон, но…отнякъде притичва Тео, много е бърз бе, виждате го вдясно, взима топката, нахлува в полето, връща към Яни, но той не успява да я засече и така пропада възможността за отбелязване на гол. Страхотно положение. Това, обаче, не би трябвало да е повод за спестяване на картон, ама така е решил съдията, съгласяваме се, какво да правим. Скоро след това дава край на първата част.

Второ полувреме!

Кратката пауза е за уточняване на грешките и набелязване на стратегия, която да ни помогне да спечелим двубоя. За набелязване няма какво да обсъждаме, защото не играем лошо. Съперникът ни играе добре и не ни позволява да се изявим. Теренът също е доста хлъзгав, при което техническите възможности се изравняват. 

Статистика от срещата

Видео от срещата