Гад – Нулите

Зимна купа 2021 – четвърти кръг

Четвърти кръг ни противопоставяше на един нов и донякъде непознат отбор от трета лига с екзотичното наименование – Нулите. Казвам донякъде, защото в него играе бившият халф на Гад – Ради, който е много добър и вдига нивото неимоверно на всеки отбор. Разбираемо, целият отбор на Гад има закачка с него, а покрай Легендите, като наш съперник, съм ги гледал няколко пъти. Отборът на Нулите е хвален от всички за начинът си на игра, уменията и желанието да побеждават. В турнира се представяха добре и преди този кръг деляха второ – трето място с отбора на Шисел. Те бяха и отборът, който затрудни най- много до сега първият в нашата група, отборът на ЦСКА.

Както много хора знаят, отборът ни е твърде непостоянен било заради ангажименти, било заради сервирани напитки на маса, но както можем да бием всеки, така и можем да паднем от всеки. В първи кръг ни биха с много голове разлика, във втори бихме с много шампионът на миналия турнир, в трети паднахме от най- слабият отбор в групата и сега се изправяхме срещу много стабилен отбор.

Заигравката с бившият ни халф накара доста от Гадчетата да зарежат останалите си планове и да се появят на терена. В тази среща бяхме с най- многобройният състав за целия турнир. Трябваше да отговорим на предизвикателството и да отмъстим за предателството 🙂

Както и се предполагаше, техният отбор докара всички възможни силни единици, при нас също не страдахме от липса на такива и битката се очертаваше като внушителна. Още първите минути започнаха да доминират физическите сблъсъци като и двете защити не позволяваха набези в полето си. Цялото първо полувреме остана с непроменен резултат – 0 : 0 и нямаше достатъчно добри положения за отбелязването им. Второто полувреме започна с няколко опасности и пред двете врати, но вратарите и на двата отбора бяха на ниво. Все пак, след едно подаване, централният ни нападател отбеляза първия гол в срещата с глава. Красив удар, ниско долу и невъзможност вратаря да направи каквото и да е. Около петнадесет минути по- късно отбелязахме и втори гол, а съдията не ни разреши да отбележим и трети. При една уловена топка от техния вратар, не забелязвайки, че зад него има наш играч, тръгна да тупка топката, тя се удари в крака на Тео и след финт я вкара във вратата. Напълни редовен, според мен, гол, който не беше зачетен.

В кроя на срещата, Нулите дадоха всичко от себе си, за да се доберат до нещо, но с по- чести смени, физически по- запазени състезатели, отборът на Гад се поздрави с победата. Крайният резултат е 2 : 0 за нас и неочакван шанс да продължим напред ако победим в последната среща, което ще е много трудна задача предвид, че играем с първият в групата, не познаващ до този момент загубата.

Успех, Гадчета!